Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 13:54

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΑΜΑΣΙΟΥ


Με επισημότητα ολοκληρώθηκαν στο Δαμάσι Τυρνάβου οι εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 109 χρόνων από την απελευθέρωση του χωριού από τον τουρκικό ζυγό στις 5 Οκτωβρίου του 1912.
Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του π. Γεωργίου Τζήκα, τελέστηκε δοξολογία και μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ. Γ. Λαδόπουλο και του Δήμου Τυρνάβου κ. Γ. Σακούτσιο, από τον εκπρόσωπο του κόμματος της Ελληνικής Λύσης, από τον πρόεδρο της κοινότητας Δαμασίου κ. Γ. Τσανάκα και φορείς του χωριού. Στη εκδήλωση παρευρέθηκε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ε. Λιακούλη.
Στον πανηγυρικό της ημέρας ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου κ. Γρηγόρης Λέτσιος έκανε μια προσεγμένη και εμπεριστατωμένη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της απελευθέρωση, όπως η γενική επιστράτευση της 17ης Σεπτεμβρίου 1912. Ο κ. Λέτσιος αναφέρθηκε επίσης στις αυθαιρεσίες που υφίσταντο οι Δαμασιώτες από τον τουρκικό τακτικό στρατό, αλλά και ατάκτους τα χρόνια που προηγήθηκαν της απελευθέρωσης, αλλά και στη θερμή υποδοχή που επιεφύλαξαν οι Δαμασιώτες στον ελληνικό στρατό

 

https://www.facebook.com/dimotiko.sxoleio.damasiou