Greek English
TPL_GK_LANG_IS_LOADING
http://www.dimotikodamasiou.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide1gk-is-183.jpglink
http://www.dimotikodamasiou.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide4gk-is-183.jpglink
http://www.dimotikodamasiou.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide6gk-is-183.jpglink
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 12:31

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ -28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γιορτή της σημαίας και ημέρα μνήμης η 27η Οκτωβρίου κατά την οποία ο διευθυντής παρέδωσε τη Σημαία στο σημαιοφόρο και στη συνέχεια οι μαθητές στις τάξεις τους ταξίδεψαν νοερά στα δύσκολα χρόνια του πολέμου μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ζωγράφισαν και απήγγειλαν ποιήματα και σκετς.


Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου Ιωάννη Κόκουρα, του Διευθυντή του Σχολείου Δαμασίου κ. Γρηγόρη Λέτσιου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χριστόφορου Κατσαρού και των εκπροσώπων της Corteva Agriscience Ελλάς κ. Φτάρα Γιώργου και κ. Παππά Ευάγγελου έγινε η τελετή παράδοσης και παραλαβής ηλεκτρονικού εξοπλισμού (2 Διαδραστικοί πίνακες αφής 78.9′, 2 Projectors, 2 Εκτυπωτές, 1 Πολυμηχάνημα, 8 Laptops 14″, 4 desktop PC, 4 Monitors 22'').
Ο Δήμαρχος Τυρνάβου επεσήμανε σχετικά με την προσφορά: «Πολύ σημαντική και αξιοπρόσεκτη η συνεισφορά της Corteva Agriscience Ελλάς για την πόλη μας. Έδωσε το κάτι παραπάνω, όχι μόνο στους μαθητές μας, αλλά με αυτήν της την κίνηση έβαλε μια προστιθέμενη αξία, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του σχολείου μας».

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 13:54

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΑΜΑΣΙΟΥ


Με επισημότητα ολοκληρώθηκαν στο Δαμάσι Τυρνάβου οι εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 109 χρόνων από την απελευθέρωση του χωριού από τον τουρκικό ζυγό στις 5 Οκτωβρίου του 1912.
Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του π. Γεωργίου Τζήκα, τελέστηκε δοξολογία και μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ. Γ. Λαδόπουλο και του Δήμου Τυρνάβου κ. Γ. Σακούτσιο, από τον εκπρόσωπο του κόμματος της Ελληνικής Λύσης, από τον πρόεδρο της κοινότητας Δαμασίου κ. Γ. Τσανάκα και φορείς του χωριού. Στη εκδήλωση παρευρέθηκε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ε. Λιακούλη.
Στον πανηγυρικό της ημέρας ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου κ. Γρηγόρης Λέτσιος έκανε μια προσεγμένη και εμπεριστατωμένη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της απελευθέρωση, όπως η γενική επιστράτευση της 17ης Σεπτεμβρίου 1912. Ο κ. Λέτσιος αναφέρθηκε επίσης στις αυθαιρεσίες που υφίσταντο οι Δαμασιώτες από τον τουρκικό τακτικό στρατό, αλλά και ατάκτους τα χρόνια που προηγήθηκαν της απελευθέρωσης, αλλά και στη θερμή υποδοχή που επιεφύλαξαν οι Δαμασιώτες στον ελληνικό στρατό

 

https://www.facebook.com/dimotiko.sxoleio.damasiou

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό, που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας Χαρίτωνα, ο Πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου, το οποίο ανεγέρθη με εντολή του προς τον Πρόεδρο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3-3-2021.
Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας , ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του και τη βοήθεια που πρόσφερε ο κρατικός μηχανισμός στις πληγείσες από το σεισμό, περιοχές. Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Περιστέρης Γεώργιος, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας και κ.Στέλλα Μπίζιου, η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ κ.Ευαγγελία Λιακούλη, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ.Δοδοντσάκης Γεώργιος, οι Δ/ντριες Π.Ε. και Δ.Ε.Λάρισας κα. Καραγιώργου Αικατερίνη και κα. Ζιάκα Βασιλική, Εκπ/κοί, μαθητές, γονείς και πλήθος κόσμου.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3163540820544106&id=1439051956326343

 

 

 

 

Ο Διευθυντής, το Διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, ευχαριστούν θερμά το Ίδρυμα Δημητρίου και Ελένης Καραγκούνη για την γενναιόδωρη προσφορά του προς το σχολείο μας, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3-3-2021. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που μας προσέφεραν , που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει, φωτοτυπικό, διαδραστικούς πίνακες, Projectors Εκτυπωτές και εκτυπωτικό υλικό, θα λύσει πολλά από τα λειτουργικά προβλήματα του νέου διδακτηρίου. Συγχρόνως η ευαισθησία τους για βοήθεια και συμπαράσταση, από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος, μας δίνει δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσουμε με πίστη και αισιοδοξία το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας, για την ανέγερση, που ήδη γίνεται, τον άρτιο εξοπλισμό και λειτουργία του νέου μας σχολείου.
Για άλλη μία φορά σας ευχαριστούμε.


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου. Ήδη η ΑΡΜΟΣ Α.Ε. που έχει αναλάβει το έργο για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει τοποθετήσει τις περισσότερες αίθουσες και εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πολύ σύντομα οι μαθητές του Σχολείου θα έχουν ένα όμορφο, σύγχρονο και ασφαλές Σχολείο.

Πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ, με μεγάλη
επιτυχία, για 17 η συνεχή χρονιά, το «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών
και χορευτών απ΄ όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση, που
έχει φιλανθρωπικό σκοπό, πραγματοποιείται κάθε
χρόνο στη Θεσσαλονίκη από τους τέσσερις
χορευτικούς συλλόγους «Έκνευσις» με
χοροδιδάσκαλο τον Νικολαΐδη Κωνσταντίνο,
Κ.Μ.Π.Χ. «Κύκλος» με χοροδιδάσκαλο τον Κυριάκο
Μωησίδη, τον «Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης» με
χοροδιδάσκαλο τον Παλιογιάννη Αθανάσιο και
«Χοροστάτες» με χοροδιδάσκαλο τον Σκρέκα
Απόστολο. Την διαδικτυακή εκδήλωση
παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα από
ολόκληρο τον κόσμο. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τον εξοπλισμό του νέου
διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου , που καταστράφηκε από τον πρόσφατο
σεισμό της 3 ης Μαρτίου 2021.
Ήταν μία νύχτα μαγική, μια πανδαισία παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών χορών απ΄
όλα τα μέρη της Ελλάδος.
Το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου ευχαριστεί από καρδιάς τους διοργανωτές για την αξιέπαινη
πρωτοβουλία τους, που για μία ακόμη φορά απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια,
δεν είναι έννοιες αφηρημένες αλλά όταν έχουμε τη θέληση και το αποφασίσουμε γίνονται
πράξεις συγκεκριμένες, που δείχνουν την αγάπη τους και τη σκέψη τους για τους
δοκιμαζόμενους ανθρώπους και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά.
Τους αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!!!

Σελίδα 1 από 19